en urenVerzekeringHoe wordt bepaald hoeveel uur kraamzorg je krijgt? En wat is het minimum aantal uur kraamzorg? Hieronder lees je alles over het aantal uur kraamzorg voor jou.

Verzekering en uren

 

Hoe wordt bepaald hoeveel uur kraamzorg je krijgt? En wat is het minimum aantal uur kraamzorg? Hieronder lees je alles over het aantal uur kraamzorg voor jou.

Ieder gezin heeft recht op kraamzorg: het minimum aantal kraamzorguren is vastgesteld op 24 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan het zijn dat jouw gezin recht heeft op meer uren.

Aantal uren kraamzorg

Het aantal uren kraamzorg dat wordt toegewezen is minimaal 24 uur en maximaal 80 uur, verdeeld over tien dagen. Tijdens het intakegesprek geven we je een indicatie van het aantal kraamuren. Deze uren worden vastgesteld met het Landelijke Indicatieprotocol Kraamzorg

 

Hoeveel uur je daadwerkelijk krijgt, is lastig te zeggen. Het definitieve aantal kraamuren is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, het verloop van de bevalling en eventuele complicaties. Gemiddeld krijgt een gezin 45 uur kraamzorg, verdeeld over acht dagen. Kies je ervoor om borstvoeding te geven? Dan heb je recht op 49 uur. Hierbij is namelijk meer begeleiding gewenst. 

Bevallen in het ziekenhuis

Ook als je in het ziekenhuis bevalt of wordt opgenomen heb je recht op kraamzorg. Voor iedere dag dat je in het ziekenhuis ligt, krijg je gemiddeld zes uur minder kraamzorg dan het afgesproken aantal kraamuren bij het intakegesprek. Je hebt overigens niet minder recht op zorg: in het ziekenhuis krijg je ook voorlichting en word je goed begeleid.  

Extra kraamzorg

Bij We Care Geboortezorg is het mogelijk om extra kraamuren aan te vragen. Naast de reguliere kraamzorg bieden wij ook specialistische kraamzorg, zoals vervroegde of verlengde inzet van de kraamzorg, nachtzorg, extra huishoudelijke hulp en coaching. We helpen je met alle liefde bij de eerste stapjes van het ouderschap en doen net dat beetje meer. 

Verzekering

De eerste momenten met je kindje zijn spannend. Alles is nieuw en als kersverse ouder valt er nog veel te leren. Goede begeleiding en ondersteuning is erg belangrijk voor het welzijn van je kindje. De kraamzorg in Nederland valt dan ook onder noodzakelijke zorg, waardoor de kraamzorg wordt vergoed uit de basisverzekering. In deze basisverzekering geldt een wettelijke eigen bijdrage van €4.80 per uur (2023). Voor vragen over de verzekering van jouw kraamzorg kun je contact met ons opnemen.

Verlenging van de kraamzorg

Ook na de wettelijke kraamzorguren zijn we er voor je. Je kunt bij ons eenvoudig extra kraamzorg aanvragen.

Lees meer >

Nachtzorg

De eerste nachten met je pasgeboren baby zijn vermoeiend. Wij zijn er voor je, ook in de nacht!

 

Lees meer >

Geboortetrauma coach

Onze geboortetrauma coaches kunnen je begeleiden voor en tijdens de bevalling om een trauma te voorkomen.

 

Lees meer >

Het kraampakket

In het kraampakket zitten medische artikelen en verzorgingsproducten die je nodig hebt voor je bevalling en de eerste dagen daarna. Lees hier wat er in het kraampakket moet zitten.

Intakegesprek

We maken graag kennis met je tijdens het intakegesprek. We komen bij je langs om jouw wensen en behoeften te bespreken, zodat we jou kunnen helpen bij een goede start.

Ja, ik wil me graag
aanmelden voor kraamzorg

Hulp nodig bij je aanmelding?

 

Wij helpen je graag.

Bel 0800 0030