Verlenging van
de kraamzorg
Onze kraamverzorgenden denken
graag met je mee en vertrekken
pas wanneer alles onder controle is.

Verlenging van de kraamzorg

 

Onze kraamverzorgenden denken graag met je mee en vertrekken pas wanneer alles onder controle is.

Soms is het fijn of noodzakelijk om extra kraamzorg te krijgen. Bijvoorbeeld als het herstel minder voorspoedig verloopt dan gepland, je kindje is bevallen door middel van een keizersnede of omdat je het simpelweg fijn vindt om wat langer hulp te krijgen. Bij We Care Geboortezorg blijven we met alle liefde nog even langer.

Particuliere kraamzorg

Kan je nog wat extra hulp gebruiken na de wettelijke kraamzorguren? Geen probleem! Bij We Care Geboortezorg blijven we met alle liefde nog even langer. Als je extra uren kraamzorg wilt buiten de wettelijke kraamzorguren moet je deze zelf betalen, omdat deze niet worden vergoed uit je basisverzekering. We kijken graag met je mee hoe we jouw kraamtijd zo fijn mogelijk kunnen maken.

Uitgestelde kraamzorg

Het kan zijn dat je jij en je kindje na de geboorte langer in het ziekenhuis moeten blijven. Wanneer het moment is aangebroken dat jullie naar huis mogen, kun je voor allerlei vragen komen te staan. De eerste momenten met je baby kunnen wat onwennig aanvoelen en de verantwoordelijkheid voor een klein mensje kan overweldigend zijn. Onze kraamverzorgende komt je graag ondersteunen en adviseren na je ontslag uit het ziekenhuis.

 

Wanneer je tien dagen na de bevalling thuis komt uit het ziekenhuis kom je in aanmerking voor uitgestelde kraamzorg. De kraamzorg kan gegeven worden tot maximaal drie maanden na de bevalling.

Ook na de kraamtijd zijn we er voor je

Na het afgesproken aantal kraamuren is het tijd voor de kraamverzorgende om afscheid te nemen van het gezin. Tijdens de kraamtijd heeft de kraamverzorgende jullie genoeg kennis en zelfvertrouwen gegeven om zelfstandig voor jullie kindje te zorgen. Toch zijn de eerste weken met je kindje vaak spannend en kan het zijn dat er nog vragen in je opkomen. Op onze website beantwoorden we de meest gestelde vragen én geven we informatie over bijvoorbeeld veiligheid, borstvoeding en flesvoeding. Staat je vraag er niet tussen? Weet dat je ons altijd kunt bellen voor praktische vragen of advies!

Als het anders loopt…

Helaas kan het gebeuren dat een kindje overlijdt tijdens de bevalling. Het verliezen van een kindje is één van de heftigste gebeurtenissen die een ouder kan overkomen en het verdriet is dan ook groot. In deze nare periode kan het fijn zijn om steun te krijgen van onze kraamverzorgenden. De kraamzorg zal zich vooral richten op het verzorgen en controleren van de gezondheid van de kraamvrouw. Daarnaast kan de kraamverzorgende lichte huishoudelijke taken voor het gezin oppakken en een luisterend oor bieden in deze moeilijke tijd. De wensen van het gezin staan hierin centraal.  

Extra zorg tijdens de zwangerschap

Onze Doula’s steunen je in de spannende aanloop naar de bevalling en zijn er om al jullie vragen en problemen te bespreken.

Lees meer >

Tijdens de bevalling

Onze kraamverzorgenden zijn er voor je tijdens de bevalling en luisteren naar jouw wensen en behoeften, zodat jij warme herinneringen overhoudt aan deze unieke ervaring.

Lees meer >

Nachtzorg

De eerste nachten met je pasgeboren baby zijn vermoeiend. Wij zijn er voor je, ook in de nacht!

 

 

Lees meer >

Borstkolven

Het geven van borstvoeding is de meest natuurlijke manier van voeden. Bij We Care Geboortezorg kun je eenvoudig een borstkolf huren. 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de kraamzorg of de bevalling? Bekijk onze veelgestelde vragen. Misschien zit je antwoord er wel tussen. 

Ja, ik wil me graag
aanmelden voor kraamzorg

Hulp nodig bij je aanmelding?

 

Wij helpen je graag.

Bel 0800 0030