Tijdens de
bevalling
Na ongeveer negen maanden is het moment daar: je gaat bevallen. Het is een bijzondere gebeurtenis waar veel emoties bij komen kijken. Onze kraamverzorgenden staan je graag bij tijdens deze unieke ervaring.

Tijdens de bevalling

 

Na ongeveer negen maanden is het moment daar: je gaat bevallen. Het is een bijzondere gebeurtenis waar veel emoties bij komen kijken. Onze kraamverzorgenden staan je graag bij tijdens deze unieke ervaring.

Thuis bevallen

In Nederland heb je de keuze om thuis te bevallen. De verloskundigen en kraamverzorgenden zijn hier speciaal voor opgeleid en je krijgt er zelfs extra zorguren voor. 

 

Tijdens de bevalling is de kraamverzorgende er om te assisteren. Van een glaasje water halen tot het vasthouden van je hand: de kraamverzorgende past zich aan naar jouw wensen en is er om je te steunen. Ook na de bevalling blijft de kraamverzorgende minimaal de eerste twee uur bij jullie. Zo controleert ze de gezondheid van jou en je kindje en helpt ze jullie bij de eerste stapjes van het ouderschap. De kraamverzorgende vertrekt pas als alles onder controle is.

Een paar voorbeelden waar de kraamverzorgende voor zorgt, tijdens en kort na de bevalling:

 

  • Assisteren van de verloskundige
  • Observeren en ondersteunen tijdens de weeën
  • Mentale steun bieden aan jou en je partner
  • Het klaarmaken van de babykamer
  • Voorlichting geven over de verzorging van je kindje
  • Registratie in het zorgdossier en overdracht

In het ziekenhuis bevallen

Het kan zijn dat op basis van een medische indicatie ervoor wordt gekozen om in het ziekenhuis te bevallen. In dit geval worden de kosten door de zorgverzekeraar vergoed. Zonder medische indicatie mag je er toch voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Dit wordt een poliklinische bevalling genoemd en deze wordt, net als een thuisbevalling, begeleid door een verloskundige. De kosten voor een poliklinische bevalling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Zodra je bent bevallen en je gezin er klaar voor is om naar huis te gaan, kan je ons bellen. Wij komen dan direct naar je toe om je thuis te begeleiden.  

Verlenging van de kraamzorg

Ook na de wettelijke kraamzorguren zijn we er voor je. Je kunt bij ons eenvoudig extra kraamzorg aanvragen.

Lees meer >

Extra huishoudelijk hulp

Kan je wat extra handen gebruiken voor het huishouden? Geen probleem! Wij helpen je graag.

 

Lees meer >

Nachtzorg

De eerste nachten met je pasgeboren baby zijn vermoeiend. Wij zijn er voor je, ook in de nacht!

Lees meer >

Vacature leerling kraamverzorgende

Wil je aan de slag als kraamverzorgende maar heb je nog geen diploma? Geen probleem! We leren jou graag de kneepjes van het vak.

Vacature kraamverzorgende Noord-Brabant

Laat jouw zorghart kloppen bij We Care Geboortezorg. Begeleid ouders met veel liefde bij de eerste stapjes van het ouderschap.

Ja, ik wil me graag
aanmelden voor kraamzorg

Hulp nodig bij je aanmelding?

 

Wij helpen je graag.

Bel 0800 0030