graag met jou kennis makenWe komenNadat je je hebt aangemeld voor onze kraamzorg, maken we graag kennis met je tijdens een intakegesprek. We komen bij je langs om jouw wensen en behoeften te bespreken, zodat we jou kunnen helpen bij een goede start.

Wij komen graag met jou kennis maken

 

Nadat je je hebt aangemeld voor onze kraamzorg, maken we graag kennis met je tijdens een intakegesprek. We komen bij je langs om jouw wensen en behoeften te bespreken, zodat we jou kunnen helpen bij een goede start.

Tussen de 28e en 32e week van je zwangerschap nemen we contact met je op om het intakegesprek in te plannen. Omdat we je graag persoonlijk willen leren kennen, zal de intake bij jou thuis plaatsvinden.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de intake vertellen we je graag alles over onze kraamzorg. Zo krijg je inzicht in wat je van de kraamtijd en van onze kraamverzorgenden kan verwachten, maar we zijn vooral benieuwd naar jou en je eventuele partner. Wat verwacht je van je kraamverzorgende? Wat heb je nodig en hoe kunnen wij jou zo goed mogelijk ondersteunen tijdens die eerste spannende weken? Op basis van jullie wensen en behoeften zal de intaker een kraamverzorgende kiezen die bij jullie past. 

 

Bij We Care Geboortezorg bieden we naast de reguliere zorg ook specialistische kraamzorg aan, zoals nachtzorg, coaching en huishoudelijke hulp. Tijdens het intakegesprek kun je aangeven als je gebruik wilt maken van onze extra zorg voor, tijdens of na de bevalling.

Wat komt er onder meer aan bod tijdens het intakegesprek?

  • Kennismaking
  • De kraamzorg van We Care Geboortezorg
  • Persoonlijke omstandigheden doornemen
  • Het aantal uur kraamzorg bepalen o.b.v. het LIP
  • Het geven van borst- en flesvoeding
  • De taken van de kraamverzorgende
  • Het kraampakket
  • De veiligheid in huis

Hoe bereid ik mij voor op een intakegesprek?

Het intakegesprek is er om elkaar te leren kennen en jouw wensen en behoeften te bespreken. We komen niet langs om te controleren of alles al klaar is voor de komst van je kleintje. Je hoeft dus niks voor te bereiden! Wel kan het handig zijn om alvast na te denken over je wensen tijdens de bevalling en de kraamtijd, bijvoorbeeld de keuze of je borstvoeding of flesvoeding wilt geven. Vind je het lastig om te bepalen wat je wilt? Dat snappen we. Onze intaker kan je voorlichting geven en met je meekijken naar de verschillende mogelijkheden. 

 

Heb je vragen of zorgen die je graag wilt voorleggen aan onze intaker? Het kan handig zijn om deze voor jezelf op te schrijven. Zo weet je zeker dat al je vragen aan het einde van het gesprek beantwoord zijn. Mocht je na het gesprek toch nog vragen hebben, kun je ons natuurlijk altijd bellen. 

Over We Care Geboortezorg

Bij We Care Geboortezorg begeleiden wij ouders tijdens de eerste, spannende weken met hun kindje. Met ons brede team aan ervaren specialisten zorgen wij voor een goede start voor jou, je kindje en je gezin.

Verzekering en uren

Ieder gezin heeft recht op kraamzorg. Hoeveel uren kraamzorg je krijgt toegewezen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil me graag
aanmelden voor kraamzorg

Hulp nodig bij je aanmelding?

 

Wij helpen je graag.

Bel 0800 0030