Geboortetrauma
coach
Onze geboortetrauma coaches begeleiden je voor en tijdens de bevalling om een trauma te voorkomen.

Geboortetrauma coach

 

Onze geboortetrauma coaches begeleiden je voor en tijdens de bevalling om een trauma te voorkomen.

Veel vrouwen zijn niet voorbereid op de heftige emoties die bij een bevalling komen kijken. De fysieke feiten zijn bekend, maar wat het mentaal met je doet wordt onderschat. Nare gebeurtenissen uit het verleden of een heftige eerdere bevalling kunnen leiden tot een geboortetrauma. Onze geboortetrauma coaches kunnen je begeleiden voor en tijdens de bevalling om een trauma te voorkomen.

Routineuze praktijken

Routinehandeling tijdens een bevalling kunnen als onprettig worden ervaren. Denk aan onbekende handen op het lijf, gespreide benen in de beugels en fel licht op het naakte lichaam. Een eerdere traumatische bevalling of andere vervelende gebeurtenissen uit het verleden, zoals verkrachting, mishandeling of onderliggende psychische problemen, kunnen ervoor zorgen dat er een geboortetrauma ontstaat. De klachten die hierbij komen kijken zijn slapeloosheid, pijn en angst, waardoor je als kersverse ouder niet kan genieten van de eerste momenten met je baby.

Wat kan een geboortetrauma coach voor jou doen?

Een geboortetrauma coach kan de aanstaande moeder voorbereiden op de bevalling. Meer kennis en bewustzijn over de emoties die bij een bevalling komen kijken zorgt ervoor dat een aanstaande moeder zich beter voor kan bereiden op wat komen gaat. Daarnaast kan een geboortetrauma coach mentale hulpverlening bieden tijdens de bevalling en weet ze hoe ze een stressloze sfeer kan creëren. Ze is een luisterend oor en kan negatieve ervaring ombuigen naar positieve, zodat moeder en kind een goede start krijgen. 

 

Wil je meer weten hoe je een geboortetrauma kan voorkomen? Onze geboortetrauma coaches vertellen je er graag meer over. 

Verlenging van de kraamzorg

Het kan zijn dat jij en je kindje na de geboorte langer in het ziekenhuis moeten blijven. Onze kraamverzorgende komt je graag ondersteunen en adviseren na je ontslag uit het ziekenhuis.

Lees meer >

Extra zorg tijdens de zwangerschap

Onze Doula’s steunen je in de spannende aanloop naar de bevalling en zijn er om al jullie vragen en problemen te bespreken.

 

 

Lees meer >

Tijdens de bevalling

Onze kraamverzorgenden zijn er voor je tijdens de bevalling en luisteren naar jouw wensen en behoeften, zodat jij warme herinneringen overhoudt aan deze unieke ervaring.Lees meer >

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de kraamzorg of de bevalling? Bekijk onze veelgestelde vragen. Misschien zit je antwoord er wel tussen.

Verzekering en uren

Ieder gezin heeft recht op kraamzorg. Hoeveel uren kraamzorg je krijgt toegewezen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. We vertellen je er graag meer over!

Ja, ik wil me graag
aanmelden voor kraamzorg

Hulp nodig bij je aanmelding?

 

Wij helpen je graag.

Bel 0800 0030