Extra zorg tijdens
de zwangerschap
Onze Doula's begeleiden je graag in de aanloop naar je bevalling.

Extra zorg tijdens de zwangerschap

 

Onze Doula’s begeleiden je graag in de aanloop naar je bevalling.

Voor veel vrouwen is de zwangerschap één van de bijzonderste ervaringen uit hun leven. Door goede begeleiding tijdens deze spannende periode kunnen er veel zorgen er vragen worden weggenomen. Heb je behoefte aan extra steun tijdens je zwangerschap? Binnen ons team hebben we een aantal Doula’s die jou kunnen voorbereiden op de bevalling. We leggen je graag uit wat een Doula is en wat zij voor jou kunnen betekenen.

Wat is een Doula?

Een doula staat jou en je partner bij tijdens de zwangerschap en de geboorte. Een doula is geen medische zorgverlener, maar zal jullie vooral emotioneel begeleiden en informeren. 

 

Zo kan ze jullie steunen in de spannende aanloop naar de bevalling en dient ze als gesprekspartner waar je met vragen bij terecht kan. Daarnaast kan ze praktische tips delen over bevalhoudingen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Samen met je Doula bespreek je de mogelijkheden voor de bevalling en aan de hand van je wensen en behoeften stel je een geboorteplan op.

Geboorteplan

In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Dit plan is bedoeld voor je partner, de verloskundige of andere zorgverleners, zodat zij snel kunnen zien wat voor jou belangrijk is. In dit plan schrijf je bijvoorbeeld waar je wilt bevallen en in welke houding, of je pijnstilling wilt en of je je kindje zelf wilt pakken. Ook kan je hierin je wensen aangeven voor ná de bevalling, zoals het wel of niet geven van borstvoeding. Niets in het plan staat vast. Je weet natuurlijk nooit hoe een bevalling gaat lopen. Je kan op elk moment van gedachten veranderen en je wensen aanpassen.

Waarom een geboorteplan opstellen?

  • Doordat je bewust bezig bent met je wensen tijdens de bevalling ben je beter voorbereid op wat gaat komen
  • Je laat de zorgverleners meteen zien wat je belangrijk vindt en wat je wensen zijn voor de bevalling
  • Door het geboorteplan samen te bespreken met je Doula kun je eventueel twijfels, angsten of vragen bespreekbaar maken

 

Bij We Care Geboortezorg helpen we je graag om je voor te bereiden op de bevalling. Wil je weten wat een Doula voor jou kan beteken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Reguliere kraamzorg

Tijdens de kraamweek kun je rekenen op de zorg van We Care Geboortezorg. De kraamverzorgende is jullie persoonlijke coach en staat 24/7 voor jullie klaar.

 

Lees meer >

Tijdens de bevalling

Onze kraamverzorgenden zijn er voor je tijdens de bevalling en luisteren naar jouw wensen en behoeften, zodat jij warme herinneringen overhoudt aan deze unieke ervaring.

 

Lees meer >

Geboortetrauma coach

Veel vrouwen zijn niet voorbereid op de heftige emoties die bij een bevalling komen kijken. Onze geboortetrauma coaches kunnen je begeleiden voor en tijdens de bevalling om een trauma te voorkomen.

Lees meer >

Het kraampakket

In het kraampakket zitten medische artikelen en verzorgingsproducten die je nodig hebt voor je bevalling en de eerste dagen daarna. Lees hier wat er in het kraampakket moet zitten.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de kraamzorg of de bevalling? Bekijk onze veelgestelde vragen. Misschien zit je antwoord er wel tussen.

Ja, ik wil me graag
aanmelden voor kraamzorg

Hulp nodig bij je aanmelding?

 

Wij helpen je graag.

Bel 0800 0030